Xavier Bobes (ES): THINGS EASILY FORGOTTEN

22.9. 16:00, 20:00, 23:00
23.9. 12:00, 16:00, 19:00, 23:00 @ dvorana SEK

Oko maloga stola, u intimnom okruženju dnevne sobe, intenzivan niz neposrednih osjetilnih doživljaja pobuđuje stare uspomene i stvara nova sjećanja. Kroz kovitlac prizora i zvukova, predmeta i fotografija otkriva se nevjerojatna priča koja istražuje sjećanja i identitet. Xavier Bobés poput kakvoga mađioničara ili medija na seansama upravlja i prošlošću i budućnošću.

Xavier Bobés samouki je glumac, kazališni stvaratelj i manipulator. Bavi se poezijom predmeta. Dvanaestak godina istražuje sve vrste svakodnevnih predmeta. Surađuje s drugim umjetnicima kao izvođač i manipulator. Kroz stvaranje, testiranje i podučavanje bavi se istraživanjem simboličkoga sadržaja, teatra predmeta i svega što se čini banalno.

Osmislio i izvodi: Xavier Bobés

Kostim: Antonio Rodríguez

Koprodukcija: Xavier Bobés, Festival TNT 2015 – Terrassa Noves Tendències, u suradnji s L’Animal a l’Esquena

 

1.Od čega biste se oprostili/pozdravili u društvenom i političkom kontekstu vašeg grada i države?

Oprostio bih se od miješanja stranaka u kulturne politike, u korist kritičkoga i neovisnoga mišljenja.

2.Što biste naveli kao primjer dobre prakse u kulturnog politici vašeg grada i držanve? Kakav je utjecaj provedba tih praksi imala na kulturnu scenu u vaštm gradu i državi?

Slušanje građana kad su u pitanju velike male promjene u njihovim četvrtima, promicanje malih kulturnih događanja koji nisu namijenjeni turistima, kako bi počeli vjerovati u to da je drugačiji grad moguć, i da je ovaj još uvijek human