DANCE_INN

Dance Inn mini je festival, međunarodno tematsko okupljanje u organizaciji kazališne skupine de facto, a fokusira se na suvremenu izvedbenu umjetnost i live art.

Dance Inn predstavlja inovaciju u shvaćanju festivalske ponude u Zagrebu i Hrvatskoj. Radi se o pop up vikend festivalu, koji se, ovisno o svojoj temi, udružuje s različitim umjetnicima, umjetničkim kolektivima, institucijama i prostorima kako bi i dubinski i horizontalno obuhvatio širu kulturnu zajednicu u kratkom vremenskom trajanju.

Dance Inn želi mobilizirati plesače/ice, djelatnike/ice u kulturi i performere/ice. Kroz plesne radionice, prezentacije predstava i projekata internacionalnih i domaćih umjetnika, debate, susrete i evente, festival će istraživati nove načine prezentacije umjetničkih radova, poticati umrežavanje s lokalnom i internacionalnom zajednicom te poticati umjetničku kreaciju, razmjenu znanja i iskustva te intenzivirati suradnju umjetnika uključenih u projekt.

​Dance Inn  ima namjeru svake godine u svega par dana raspraviti i staviti u suodnos suvremeni ples i neku drugu granu umjetnosti, temu te otvoriti polje za raspravu o stanju umjetničke proizvodnje u izvedbenim umjetnostima, načinima recepcije iste i daljnjim potencijalima povezivanja umjetnika koji djeluju u različitim formatima proizvodnje suvremene umjetnosti.

https://www.danceinn.org