Michikazu Matsune (JP/AT): GOODBYE

21. 9.,20:00, predstava (50′)@ Polukružna &TD

Nasreću ili nažalost, u životu postoje trenuci kada se valja oprostiti. Predstava Michikazua Matsunea temelji se na oproštajnim pismima raznih ljudi napisanima iz različitih pobuda –između ostalih, pismu koje je carica Marija Terezija dala svojoj kćeri Mariji Antoaneti na dan kad je ova odlazila u Francusku, pismu koje je slijepi čovjek napisao svome uginulom psu vodiču, pismu kamikaze svojoj djeci sročenom prije odlaska na zadatak, oproštajnom pismu Kurta Cobaina. Kombinirajući čitanje i ples, predstava Goodbye priča priču o intimnim odnosima, ljubavi i zavrzlamama, čitanju između redaka.

Michikazu Matsune izvođač je i koreograf. Radi u različitim kontekstima i prostorima, poput pozornica, muzeja javnih i privatnih prostora. Bavi se analizom poetskog apsurda koji potom koristi za kritičko i ludičko promišljanje društva. U svojim interdisciplinarnim radovima istražuje teme kao što su odnos između tijela i objekata, djelovanja i jezika, mjesta i ponašanja. Michikazu Matsune rođen je u Kobeu u Japanu, a živi i radi u Beču u Austriji.

Izvodi: Michikazu Matsune

Umjetnička suradnica: Andrea Gunnlaugsdóttir

Suradnik na istraživanju: Almud Krejza

Projekt je realiziran uz potporu Gradskog ureda za kulturu Grada Beča / MA7.

Tour in Zagreb is part of apap- Performing Europe 2020 project, co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union.  Part of Austrian Artists´ Focus with the support of Austrian Cultural Forum in Zagreb and “DANCE ON TOUR AUSTRIA-a project by Tanzquartier Wien in cooperation with the Federal Ministry for Europe, Integration and Foreign Affairs”.

 

1.Od čega biste se oprostili/pozdravili u društvenom i političkom kontekstu vašeg grada i države?

Oprostio bih se od slijeđenja ispravnog kursa.

2.Što biste naveli kao primjer dobre prakse u kulturnog politici vašeg grada i države? Kakav je utjecaj provedba tih praksi imala na kulturnu scenu u vašem gradu i državi?

Vježbom do savršenstva.